joi, 8 aprilie 2010

Ultima aniversare ! [un posibil viitor]

Frigul din camera si soarele ce nu are putere sa mai incalzeasca ma fac sa ma trezesc de-a binelea .Stau sub plapuma savurind inca masa de aseara , a fost fantastica . De mult nu am mai mincat asa de bine si atitea lucruri bune ,practic din tinerete .Inca imi este vie imaginea si gustul tortului cu cele 65 de lumanarele aprinse .
Din obisnuinta intorc capul spre dreapta si vad perna goala . Mi-e dor de babuta mea !
Ea nu a avut norocul meu , ….sa supravietuiasca . A avut ghinionul sa prinda exact legea care interzicea interventiile chirurgicale la persoanele peste 60 de ani .
Incet ,incet , ma dau jos , mai am multe de pregatit .Deschid batrinul sifonier si incep sa sortez hainele , arunc cele mai proaste haine pe un cearceaf peticit si ingalbenit si fac o boccea .Le mingii pe cele ramase si sper sa fie de folos celor din familia mea .
Ies din camera inchizind usa usor ca sa nu-mi trezesc nepotii , macar ei sa nu asiste la plecarea mea .
-Buna dimineata tata ! Ai dormit bine ?
Sint toti strinsi in sufragerie , nimeni nu plinge .doar sint tristi .
-Ramine-ti cu bine ! le spun si ies repede in fata blocului .
Duba neagra ma astepta deja . Ma intorc si mai privesc odata blocul unde am locuit 55 de ani si apuc sa mai zaresc fetele lipite de geam ale familiei si ale vecinilor .
Brate vinjoase ma apuca grijuliu dar ferm si ma imping in duba .
-Hopa sus ,tataie ! mai aud ,dupa care pocnetul usilor inchizindu-se ma separa total de viata pe care am avut-o.
Ma asez linga usa pe banceta de metal si privesc buimac in jur .Mai sint cu doua persoane ,o femeie care isi acopera fata cu palmele si plinge cu sughituri si un alt barbat pravalit intr-un colt .intre cei doi se afla un sicriu . Mirosul de desinfectant ma ameteste aproape ca un narcotic si leganat de hurducaielile masinii incep sa-mi aduc aminte cum a inceput totul……
Primul pas a fost colapsul sistemului sanitar din 2010 . Apoi legea categoriilor de virsta si a drepturilor lor din punct de vedere al productivitatii muncii . Treptat , pe masura ce situatia economica se inrautatea se pierdeau tot mai multe drepturi in functie de inaintarea in virsta ajungindu-se ca in 2022 persoanele peste 65 de ani sa fie scoase in afara legii ….si duse in Asezamintele Vesnice ……acolo urma sa ajung si eu .
Masina se opreste si usa se deschde atit cit unul din zdrahoni sa se urce . Primim fiecare cite o injectie in piept si apoi sintem coboriti si impinsi citiva pasi in urma noastra aud troznetul sicriului aruncat din masina . Intorc capul si apuc sa vad cum duba se indeparteaza iar in spatele nostru doua porti mari din fier forjat se inchid cu un bufnet sinistru .
Ma aflu pe aleea principala a unui vechi cimitir care imi este vag familiar . De undeva , din fata , se aude un strigat :
- A venit prospaturaaa !
Ce a urmat mi-a parut coborit din filmele de groaza cu zombie pe care le vedeam in tinerete . De prin tufisuri ,din cavouri sau din cripte au inceput sa iasa schiopi ,cungi ,ologi , batrini decrepiti in ultimul stadiu , fiinte stranii cu vagi forme unane care s-au repezit la cele doua trupuri din mijlocul aleii .Femeia a fugit urlind printe batrinele cruci disparind rapid din vederea mea . Speriat ,chiar si eu ,am inaintat repede pe aleea principala ,departindu-ma de poarta .
Nu am apucat sa fac decit citiva pasi cind am simtit o mina puternica apucindu-ma de umar si un glas gros ce m-a frapat
-Stai ! Unde fugi ? Te vad inca in putere ! Hai sa ingropam mortul !
Am privit faptura ce m-a oprit si am avut impresia ca este facuta din bucati . Hainele erau facute defapt din bucati de diverse materiale , ciorapii erau de culori diferite iar pantofii erau unul negru iar celalalt maro . Mi-a intins o cazma si ma tras spre poarta .
In cele doua minute cit am fost cu spatele la intrare disparuse orice urma de sicriu si de haine de pe cele doua forme intinse in praful aleei .
Insotitorul meu s-a aplecat asupra barbatului inconstient si l-a pipait .
-Asta traieste ! Sper sa se trezeasca pina diseara , altfel va ajunge pe masa Canibalilor .
Cine l-a pus sa se impotriveasca celor de la Asezamintele Vesnice !
Hai apuca-l pe astalalt sa-l punem pe carut si sa-l ingropam repede . Vom primii
pomana in schimb !
Asa a inceput traiul Bizonului in Asezamintele Vesnice

2 comentarii: